Update Wachttijd Transgenderzorg van Genderteam Genderhealthcare Juli 2023

Aantal weken wachttijd

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedraagt op dit moment 131 weken. Dat is 2 jaar en 6 maanden.

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedroeg vorige maand 182 weken. Dat is 3 jaar en 6 maanden.

Ontwikkeling aantal wachtenden

Aantal mensen intake gepland binnen 4 weken: 121

Aantal wachtenden deze maand: 253

Eerste inschrijving: 14 december 2020

Laatste inschrijving: 8 juli 2023

Uitleg

Zoals je kan zien is deze maand de wachtlijst afgenomen met 1 jaar. Dat komt door omdat we zo’n 120 mensen van de wachtlijst hebben gehaald.

Disclaimer

Het aantal wachtenden en wachtweken zegt niet het gehele verhaal. De capaciteit van Genderhealthcare lag in 2022 op 125 mensen in behandeling genomen en in 2023 op 250 mensen in behandeling genomen. Toch zijn er ook mensen die meer aandacht nodig hebben dan soms verwacht waardoor zij langer of intensiever bij Genderhealthcare in behandeling zullen zijn. Daarnaast staan mensen op meerdere wachtlijsten ingeschreven blijkt uit het onderzoek van de kwartiermaker. Dat is ongeveer 1/4 tot 1/3 van de wachtenden. Daarom kunnen de echte wachtcijfers mee of tegenvallen.

Genderhealthcare wachttijd-tip van de maand

Activiteiten met gender diverse personen in jouw omgeving!

Door heel Nederland worden zowel fysiek als online activiteiten georganiseerd waarmee jij in contact kan komen met genderdiverse mensen uit jouw omgeving.

Het samenkomen in een omgeving die veilig en steunend is, geeft een grote vermindering in de (minderheids-)stress die genderdiverse personen kunnen ervaren.

Zoek bijeenkomsten in jouw omgeving via transvisie en zijaanzij

Eerdere berichten van Genderhealthcare over de wachttijd van haar transgenderzorg:

Inschrijven voor het Genderteam Genderhealthcare? Het Genderteam Genderhealthcare biedt transgenderzorg, genderzorg en GGZ behandelingen voor trauma, depressie en angst aan transgender en non-binaire mensen in Nederland op de locaties in Utrecht en Groningen.

Klik hier voor alle informatie!