Update Wachttijd Transgenderzorg van Genderteam Genderhealthcare Augustus 2023

Aantal weken wachttijd

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedraagt op dit moment 127 weken. Dat is 3 jaar en 0 maanden.

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedroeg vorige maand 182 weken. Dat is 3 jaar en 6 maanden.

Ontwikkeling aantal wachtenden

Aantal mensen intake gepland binnen 4 weken: 127

Aantal wachtenden deze maand: 269

Eerste inschrijving: 1 mei 2020

Laatste inschrijving: 8 augustus 2023

Uitleg

Zoals je kan zien is deze maand is afgenomen met 6 maanden. Dat komt omdat we de naast de 120 mensen vorige maand nog wat extra mensen van de lijst hebben gehaald. Totaal hebben we nu 127 in de intakefase ingepland staan. Dit komt omdat nieuwe medewerkers starten in deze periode. Ook zijn er deze maand flink wat nieuwe inschrijvingen geweest waardoor het aantal wachtenden gelijk is gebleven.

Disclaimer

Het aantal wachtenden en wachtweken zegt niet het gehele verhaal. De capaciteit van Genderhealthcare lag in 2022 op 125 mensen in behandeling genomen en in 2023 op 250 mensen in behandeling genomen. Toch zijn er ook mensen die meer aandacht nodig hebben dan soms verwacht waardoor zij langer of intensiever bij Genderhealthcare in behandeling zullen zijn. Daarnaast staan mensen op meerdere wachtlijsten ingeschreven blijkt uit het onderzoek van de kwartiermaker. Dat is ongeveer 1/4 tot 1/3 van de wachtenden. Daarom kunnen de echte wachtcijfers mee of tegenvallen.

Genderhealthcare wachttijd-tip van de maand

Praat met je omgeving

Door over je frustratie, verdriet, boosheid en andere ingewikkelde emoties te praten met iemand uit je omgeving verklein je het gevoel van eenzaamheid wat kan ontstaan.

Zoek iemand in je omgeving waar je je veilig bij voelt en probeer stapje voor stapje te delen wat je voelt. Alle kleine beetjes kunnen jou helpen om je minder alleen en kwetsbaar te voelen.

Lees hier meer over praten over gevoelens.

Eerdere berichten van Genderhealthcare over de wachttijd van haar transgenderzorg:

Inschrijven voor het Genderteam Genderhealthcare? Het Genderteam Genderhealthcare biedt transgenderzorg, genderzorg en GGZ behandelingen voor trauma, depressie en angst aan transgender en non-binaire mensen in Nederland op de locaties in Utrecht en Groningen.

Klik hier voor alle informatie!