Update Wachttijd Transgenderzorg van Genderteam Genderhealthcare September 2023

Aantal weken wachttijd

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedraagt op dit moment 122 weken. Dat is 2 jaar en 4,5 maanden.

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedroeg vorige maand 127 weken. Dat is 2 jaar en 5,5 maanden.

Ontwikkeling aantal wachtenden

Aantal mensen intake gepland binnen 4 weken: 73

Aantal wachtenden deze maand: 191

Uitleg

Zoals je kan zien is deze maand is afgenomen omdat we veel mensen in behandeling hebben genomen.

Disclaimer

Het aantal wachtenden en wachtweken zegt niet het gehele verhaal. De capaciteit van Genderhealthcare lag in 2022 op 125 mensen in behandeling genomen en in 2023 op 250 mensen in behandeling genomen. Toch zijn er ook mensen die meer aandacht nodig hebben dan soms verwacht waardoor zij langer of intensiever bij Genderhealthcare in behandeling zullen zijn. Daarnaast staan mensen op meerdere wachtlijsten ingeschreven blijkt uit het onderzoek van de kwartiermaker. Dat is ongeveer 1/4 tot 1/3 van de wachtenden. Daarom kunnen de echte wachtcijfers mee of tegenvallen.

Genderhealthcare wachttijd-tip van de maand

Huisarts of praktijkondersteuner

Als jij mentale ondersteuning nodig hebt in de periode dat je op de wachtlijst staat, kan je dit met je huisarts bespreken. De huisarts kan met je inschatten of steunende gesprekken met de praktijkondersteuner of een doorverwijzing naar een passende zorginstelling wenselijk zijn.

Het volgen van psychische behandeling bij een andere zorginstelling sluit starten bij Genderhealthcare niet uit.

Mocht je suïcidale gedachtes ervaren bel met 0800-0113 of kom direct met iemand in contact online via 113.

Eerdere berichten van Genderhealthcare over de wachttijd van haar transgenderzorg:

Inschrijven voor het Genderteam Genderhealthcare? Het Genderteam Genderhealthcare biedt transgenderzorg, genderzorg en GGZ behandelingen voor trauma, depressie en angst aan transgender en non-binaire mensen in Nederland op de locaties in Utrecht en Groningen.

Klik hier voor alle informatie!