Update Wachttijd Transgenderzorg van Genderteam Genderhealthcare Oktober 2023

Aantal weken wachttijd

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedraagt op dit moment 80 weken. Dat is ongeveer 1  jaar en 6 maanden.

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedroeg vorige maand 122 weken. Dat was 2 jaar en 4,5 maanden.

Ontwikkeling aantal wachtenden

Aantal mensen intake gepland binnen 4 weken: 40.

Aantal wachtenden deze maand: 163

,Eerste inschrijving: 29 maart 2022

Laatste inschrijving: 6 oktober 2023

Uitleg

Zoals je kan zien is deze maand de wachttijd met 26 weken verkort. Dat komt doordat we de laatste mensen die zich in 2021 hadden ingeschreven Stepwork in behandeling hebben genomen. Omdat Genderhealthcare vervolgens een wachtlijst stop had voor 6 maanden, werd de wachtlijst met meer dan een jaar verkort.

Disclaimer

Het aantal wachtenden en wachtweken zegt niet het gehele verhaal. De capaciteit van Genderhealthcare lag in 2022 op 125 mensen in behandeling genomen en in 2023 op 250 mensen in behandeling genomen. Toch zijn er ook mensen die meer aandacht nodig hebben dan soms verwacht waardoor zij langer of intensiever bij Genderhealthcare in behandeling zullen zijn. Daarnaast staan mensen op meerdere wachtlijsten ingeschreven blijkt uit het onderzoek van de kwartiermaker. Dat is ongeveer 1/4 tot 1/3 van de wachtenden. Daarom kunnen de echte wachtcijfers mee of tegenvallen.

Genderhealthcare wachttijd-tip van de maand

De tip van ons genderteam van de maand oktober voor al onze transgenderzorg wachtenden is om niet alleen vandaag met elkaar coming out dag te vieren. Luister en kijk naar elkaar om als deze dag ook voorbij is. Juist dan kan het soms lastig zijn als je weer alleen bent en de overweldigende en prachtige steun die je vandaag krijgt. Laat elke dag een mooie dag zijn waarin je zorgt dat je jezelf en alle anderen om je heen henzelf kan laten zijn!

En mocht je je vandaag je coming-out doen: geniet er ten volle van en realiseer je ook dat het de start of het einde is van je hele reis rond je genderontwikkeling. Maak er een dag van om van te genieten!

Happy coming-out day!

Eerdere berichten van Genderhealthcare over de wachttijd van haar transgenderzorg:

Inschrijven voor het Genderteam Genderhealthcare? Het Genderteam Genderhealthcare biedt transgenderzorg, genderzorg en GGZ behandelingen voor trauma, depressie en angst aan transgender en non-binaire mensen in Nederland op de locaties in Utrecht en Groningen.

Klik hier voor alle informatie!