Cliëntenraad stelt zich voor:

Sietse Isings

Even voorstellen.

Mijn naam is Sietse, mijn voornaamwoorden zijn hij/hem. Het heeft voor mij enige tijd geduurd om te beseffen dat ik transgender ben. Ik ben hierbij pas op late realisatie gekomen door gebrek aan rolmodellen. Daarom vind ik het belangrijk dat steeds meer trans en/of non-binaire personen opstaan en open zijn over wie zij zijn. Verder hou ik mij veel bezig met muziek en verslind het ene boek na het andere boek. Ook ben ik zelf bezig met een autobiografische graphic novel. Ik ben ondertussen 15 jaar samen met mijn vriendin, samen houden wij erg van reizen en doen dit eigenlijk veel te weinig.

Wat doe ik met inclusiviteit

Dit is voor mij een reden waarom ik zelf ook veel bezig ben met inlusie. Zelf werk ik als docent en mentor van een brugklas als openlijk transman. Ongeacht of een leerling zelf bezig is met diens genderidentiteit of niet, doet het veel voor de leerlingen om iemand te zien die ervoor staat wie diegene is. Iemand die laat zien dat je mag zijn wie je bent. Daarnaast zie ik echter hoeveel er binnen scholen nog te halen valt op het gebied van inclusiviteit. Hier maak ik mij hard voor binnen mijn eigen werkplek, maar ook heb ik een bedrijf opgezet waarbij ik voorlichtingen/workshops geeft met betrekking tot inclusiviteit, Queer Academy.

Waarom lid van de cliëntenraad?

Omdat ik vind dat er nog veel te behalen valt binnen de transzorg, ben ik lid van de cliëntenraad van Genderhealthcare. De wachttijden zijn lang en de wachttijd voelt als een limbo. Er is niet veel duidelijk en zorgt voor veel stress. Het kan dan fijn zijn om mensen en/of activiteiten te zoeken die met queer zijn bezig zijn. Hier kan veel steun uit worden gehaald. Maar vaak is het ook onduidelijk wat er is en hoe je er terecht komt. Dit kan, naar mijn mening, soepeler.

Andere nieuwsberichten van Genderhealthcare:

Genderhealthcare – Ezgi’s Blog

Ezgi’s blog The power of communication After 3 years of being a psychotherapist, one of the most important things I have realized is that a single word that comes from another person can

Inschrijven voor het Genderteam Genderhealthcare? Het Genderteam Genderhealthcare biedt transgenderzorg, genderzorg en GGZ behandelingen voor trauma, depressie en angst aan transgender en non-binaire mensen in Nederland op de locaties in Utrecht en Groningen.

Klik hier voor alle informatie!