Update Wachttijd Transgenderzorg van Genderteam Genderhealthcare November 2023

Aantal weken wachttijd

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedraagt op dit moment 80 weken. Dat is ongeveer 0 jaar en 9 maanden.

Het aantal weken wachttijd voor de transgenderzorg bij Genderhealthcare bedraagt op dit moment 80 weken. Dat is ongeveer 1  jaar en 6 maanden.

Ontwikkeling aantal wachtenden

Aantal mensen intake gepland binnen 4 weken: 44.

Aantal wachtenden deze maand: 91

Eerste inschrijving: 25 januari 2023

Laatste inschrijving: 7 november 2023

Uitleg

Zoals je kan zien is deze maand de wachttijd met 40 weken verkort. Dit komt omdat we wederom 70 mensen van de wachtlijst hebben gehaald.

Disclaimer

Het aantal wachtenden en wachtweken zegt niet het gehele verhaal. De capaciteit van Genderhealthcare lag in 2022 op 125 mensen in behandeling genomen en in 2023 op 350-400 mensen in behandeling genomen. Toch zijn er ook mensen die meer aandacht nodig hebben dan soms verwacht waardoor zij langer of intensiever bij Genderhealthcare in behandeling zullen zijn. Daarnaast staan mensen op meerdere wachtlijsten ingeschreven blijkt uit het onderzoek van de kwartiermaker. Dat is ongeveer 1/4 tot 1/3 van de wachtenden. Daarom kunnen de echte wachtcijfers mee of tegenvallen.

Genderhealthcare wachttijd-tip van de maand

De tip van ons genderteam van de maand november is om alvast te zorgen dat je dossier bij ons al compleet is. Dat betekent dat je bij de intake ook snel in behandeling genomen kan worden. Verder hebben we veel plek op de wachtlijst, dus spreidt het goede nieuws voort en help mede trans en non-binaire personen helpen!

En mocht je je vandaag je coming-out doen: geniet er ten volle van en realiseer je ook dat het de start of het einde is van je hele reis rond je genderontwikkeling. Maak er een dag van om van te genieten!

Happy coming-out day!

Eerdere berichten van Genderhealthcare over de wachttijd van haar transgenderzorg:

Inschrijven voor het Genderteam Genderhealthcare? Het Genderteam Genderhealthcare biedt transgenderzorg, genderzorg en GGZ behandelingen voor trauma, depressie en angst aan transgender en non-binaire mensen in Nederland op de locaties in Utrecht en Groningen.

Klik hier voor alle informatie!