Een interview met onze nieuwe collega; Charlotte
Om onze nieuwe collega’s wat beter te leren kennen, zijn we deze gaan interviewen. Dit eerste interview is gedaan door onze CET-medewerker Lisette bij onze nieuwe basispsycholoog Charlotte Croll. Lisette stelde haar o.a. de volgende vragen;
- Wat motiveerde je om psycholoog te worden?
- Waarom heb je voor werken binnen de genderzorg bij Genderhealthcare gekozen?
- Wat voor aanpak hanteer je binnen je behandelingen?
Veel lees plezier!
Het interview
Onze nieuwe collega Charlotte is een gepassioneerde psycholoog die zich inzet voor de LHBTI+ gemeenschap, met een speciale focus op transgenderzorg. Zij vertelde dat haar motivatie om psycholoog te worden voort komt uit haar wens om een positieve impact te hebben op het leven van anderen en bij te dragen aan de maatschappij. Daarbij haalt zij voldoening in het helpen van mensen om hun mentale gezondheid te begrijpen en hun draagkracht te versterken.
In haar werk hecht Charlotte grote waarde aan het leren kennen van de cliënt als mens. “Het is voor mij belangrijk om een cliënt als mens te leren kennen, om de klachten en patronen waar cliënten tegenaan lopen in de context van de levensloop, normen en waarden en sociale omgeving te begrijpen. Ik hecht waarde aan transparantie, om een veilige omgeving te creëren, waarin cliënten zich op gemak voelen om bij hun eigen gevoelens en behoeften stil te staan.”
Charlotte’s aanpak is flexibel en sluit aan bij de voorkeuren van de cliënt. Ze helpt bij het stellen van realistische doelen en het zetten van behapbare stappen om meer regie over het leven te krijgen. Daarbij maakt ze gebruik van technieken zoals Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en cognitieve gedragstherapie (CGT). Haar behandelingen kenmerken zich door creativiteit, humor, rust en warmte.
Binnen de genderzorg ervaart Charlotte uitdagingen zoals bureaucratische rompslomp en lange wachttijden voor somatische ingrepen. ”Ik hoop zo veel mogelijk aan te sluiten bij de cliënten, om ernaast te staan en empathisch te laten zien dat ik begrijp hoe frustrerend en vervelend dat is.” Haar motivatie om in de genderzorg te werken komt voort uit haar persoonlijke betrokkenheid bij de LGBTQ+ gemeenschap en haar wens om meer bekendheid en normalisering voor deze doelgroep te creëren. “Omdat dat ik in mijn privéleven veelal omring met de LGBTQ+ community, vind ik het prettig om mij hier in werk ook in te omgeven.”
Charlotte’s visie voor de toekomst van genderzorg omvat een systeem zonder wachttijden, met direct geïmplementeerde passende ondersteuning en makkelijker haalbare somatische ingrepen waar nodig. Ze streeft ernaar de genderzorg in Nederland toegankelijker en uitgebreider te maken door onderzoek te doen naar verbeterpunten en daar actief mee aan de slag te gaan.
“Ik hoop dat mijn inzet ervoor zorgt dat mensen die met genderdysforie te maken hebben meer ruimte krijgen in de maatschappij en dat genderdysforie uiteindelijk meer geaccepteerd en genormaliseerd wordt.” Charlotte hoopt dat de cliënten die zij behandelt zich gehoord en gezien voelen, en haar benadering herkennen in haar werk.
Andere nieuwsberichten van Genderhealthcare:
Genderhealthcare – Doorverwijzing cliënten Genderzorg Zuid Nederland
Samenwerking Genderzorg Zuid Nederland, cliënten in behandeling Beste (toekomstige) cliënten van Genderhealthcare, Met dit nieuwsbericht willen we jullie informeren wat het toetreden van Genderhealthcare tot het nieuwe samenwerkingsverband Genderzorg Zuid Nederland betekent voor
Genderhealthcare – Doorverwijzing wachtlijst cliënten Genderzorg Zuid Nederland
Samenwerking Genderzorg Zuid Nederland, informatie voor cliënten op de wachtlijst Beste (toekomstige) cliënten van Genderhealthcare, Met dit nieuwsbericht willen we jullie informeren wat het toetreden van Genderhealthcare tot het nieuwe samenwerkingsverband Genderzorg Zuid
Genderhealthcare – Een interview met onze nieuwe collega
Een interview met onze nieuwe collega; Charlotte Om onze nieuwe collega’s wat beter te leren kennen, zijn we deze gaan interviewen. Dit eerste interview is gedaan door onze CET-medewerker Lisette bij onze nieuwe
Inschrijven voor het Genderteam Genderhealthcare? Het Genderteam Genderhealthcare biedt transgenderzorg, genderzorg en GGZ behandelingen voor trauma, depressie en angst aan transgender en non-binaire mensen in Nederland op de locaties in Utrecht en Groningen.
Klik hier voor alle informatie!